Gravsteiner og inskripsjoner
Åpningstid Mandag - fredag: 10.00 - 16.00 Onsdag: 10.00 - 19.00
Ring oss på Tlf.: 66 90 51 40

Oppussing

Rens

Etter noen år ute på kirkegården kan gravsteinen ha behov for rens og oppussing. Dersom det skal inngraveres et nytt navn, er det vanlig å rense steinen og pusse opp det gamle navnet samtidig.

Før rens av gravstein
Etter rens av gravstein

Rens av gravstein kr 950,-

Ny lakk/gull i eksisterende skrift

Etter at steinen er renset, bør det legges ny lakk/gull i bokstaver, tall og dekor (dersom dette er gravert inn i steinen). Som hovedregel bruker vi samme farge på lakk/gull som var før vi renset steinen, men i noen tilfeller vil vi anbefale å gå over til en annen farge. Det anbefales å legge en lakk som står i kontrast til fargen på steinen. Vi opplever at sort lakk er den mest holdbare over tid.

Ny lakk i eksisterende skrift

Send oss gjerne bilder av gravsteinen du ønsker pusset opp. Vi sender deg så et pristilbud på arbeidet.

Kontakt oss

Oppretting, sikring/bolting

Ved oppsetting av ny gravsten eller tilbakesetting av stein som har vært inne til navnetilføyelse, skal steinen alltid boltes (sikres) dersom dette ikke har vært gjort tidligere.

Bolting kr 1 200,-   

Oppretting inkl. frakt kr 1 700,-

(Tillegg for større steiner)

Tips til stell og vedlikehold

Beplantning

Når gravsteinen er satt opp, er det jorden rundt fundamentet som holder steinen festet. Unngå derfor graving helt inntil sokkelen. Vær obs på at små planter og busker vokser seg store med røtter som kan presse mot sokkelen og gjøre at sokkelen med tiden vil stå skjevt.

 

Kranser og lys

Kranser og lys bør holdes på avstand fra steinen. Kranser som er bundet med ståltråd vil etter en stund begynne å ruste. Kommer ståltråden i kontakt med steinen, vil rusten smitte over og trenge inn i steinens porer og danne rustflekker som er vanskelig å få fjernet. Vær obs på at kranser som legges på snø om vinteren, lett kan komme i kontakt med steinen når snøen smelter. Stearin og sot fra stearinlys og fakkelbokser kan også være vanskelig å få fjernet fra steinen. Disse bør heller ikke settes oppå eller inntil steinen. Gravlys bør settes opp i egnede gravlykter.

 

Rengjøring av gravsteinen

Man kan til en viss grad selv holde steinen ren ved å skure den med skurekost og rent vann (gjerne varmt). Vær imidlertid forsiktig med skriften. For å rengjøre inngravert skrift og dekor, kan man bruke en myk svamp. Dersom gravsteinen er blitt så skitten at både stein og skrift trenger en grundig rens og oppussing, kan dette gjøres av oss. Ta kontakt for pristilbud.